Alergologie

Alergologie

Tot mai multe persoane acuza in ultima vreme alergii la factori diferiti, asta si pentru ca in permanenta suntem expusi substantelor alergene. Cu alergiile insa, nu ne jucam! Cele mai multe sunt sezoniere si se dezvolta inca din copilarie. Cea mai buna metoda de a “lupta” impotriva alergiilor este sa te feresti de alergeni (polen , praf, insecte etc).

Simptomele apar la cateva minute de la expunerea la alergen, iar cu cat reactia este mai rapida cu atat este mai grav. Reactiile pot fi: crize de astm, eczeme, edeme, mancarimi, urticarii, dureri abdominale, rinite sau conjunctivite. Sfatul nostru este sa mergi la medic.

Orice investigatie clinica, biologica sau functionala a unei alergii se va stabili numai in urma unui consult alergologic in care medicul va studia istoricul pacientului, astfel incat investigatiile alese sa fie cele potrivite, iar rezultatele acestora relevante pentru un diagnostic si un tratament adecvat.

 

Alergologia se ocupa cu depistarea si diagnosticarea, profilaxia si tratamentul, asistenta medicala si recuperarea pacientilor cu boli alergice.

Tratamentul poate fi medicamentos si/sau prin imunoterapie, iar testele alergologice impreuna cu un istoric medical pot confirma daca anumite semne sau simptome (stranut, nas care curge, respiratie suieratoare, varsaturi sau eruptii cutanate) sunt cauzate de alergii sau nu.

In Klinica Doamna Ghica beneficiati de analize de specialitate, dar si de urmatoarele testari pentru alergeni:

»    Panel alergeni alimentari ( 20 alergeni )
»    Panel mixt alergeni (inhalatori + alimentari)
»    Panel pediatric
»    Panel alergeni inhalatoriSPECIALITATI SI PROCEDURI MEDICALE

Consultatie
80 lei
Control
35 lei
Testare cutanata prick/picatura
9 lei
Test cutanat cub gheata
15 lei
Testare substante anestezice de uz stomatologic
90 lei
Test provocare orala medicament
90 lei
Imunoterapie alergen specifica- initiere
45 lei
Imunoterapie alergen specifica- control
25 lei