Tratamente dermatologice

Bolile de piele nu se trateaza cu superficialitate sau folosind “leacuri babesti”. O crema recomanda pentru o afectiune nu are efect in cazul alteia, poate cel mult sa nu dea nici un rezultat sau chiar sa inrautateasca situatia. Este important sa tratam orice leziune cutanata, poate afecta capacitatea organismului de a se apara de factorii externi, ne afecteaza starea de sanatate si echilibrul emotional.

Tratamentul bolilor de piele se poate face pe cale externa (medicatie topica) sau pe cale interna (medicatie sistemica). Medicamentele aplicate la nivelul tegumentului (creme, tincturi, pudre), pot ramane in epiderm sau pot trece in derm, absorbindu-se in circulatia sistemica si putand declansa efecte adverse.

Tratamentul bolilor de piele trebuie sa vizeze in primul rand agentul patogen. In cazul bolilor de tip: dermatoze infectioase, impetigo, foliculita sau erizipel, se pot folosi inflamatoare sau antibiotice.

Daca suferiti de afectiuni ale pielii, apelati cu incredere la cabinetul dermatologic din Klinica Doamna Ghica – aici gasiti medici specialisti care va pot da un diagnostic corect si un tratament adecvat.