Ecografie sarcina

Examenul ecografic ofera informatii pretioase medicului care supravegheaza sarcina, dar si viitoriilor parinti. Este un examen de rutina, nedureros, non-invaziv si nu este considerat periculos. Nu se folosesc raze X sau alte tipuri de radiatii care ar putea dauna fatului!

Ecografia utilizeaza fascicule de ultrasunete reflectate pentru a realiza o poza a fatului, a placentei si a lichidului amniotic. Ecografia fetala reprezinta metoda cea mai sigura metoda de detectare a afectiunile fatului si de obtinere a informatiilor despre fat.

Incepand din a 5-a saptamana de sarcina se poate face primul examen ecografic scopul fiind confirmarea sarcinii, stabilirea localizarii (sarcina intrauterina sau extrauterina) si confirmarea semnelor de evolutie a sarcinii.

Sexul copilului (vizibil din al doilea trimestru de sarcina), data nasterii, diferiti parametrii aferenti organelor interne ale fatului, pozitia inainte de nastere si multe alte informatii sunt obtinute prin examene ecografice. Pentru viitorii parinti, este un moment mult asteptat in care isi pot vedea bebelusul inca din mediul intrauterin.