Ce este testul Babes Papanicolau?

Examenul Babes Papanicolau este o investigatie necesara pentru a observa modificarile la nivelul colului uterin. Practic, este cel mai important test pentru depistarea displaziei de col uterin sau cancerului de col uterin.
Este o procedura simpla si nedureroasa, dar care reduce semnificativ riscul de cancer de col uterin in randul populatiei femine. Prelevarea probei se face de catre medicul ginecolog sau asistenta medicala si presupune recoltarea secretiei vaginale care contine celule eliminate la nivelului colului uterin si uterului, cu ajutorul unei periute special concepute. Proba este trimisa la laboratoarele IXIA Medica, unde este examinta si pe baza careia se noteaza eventuale modificari sau anomalii.
Rezultatul testului Babes Papanicolau este deosebit de important pentru medicul ginecolog, pe baza acestuia stabilindu-se un diagnostic si eliberandu-se un tratament potrivit.
Puteti efectua gratuit testul Babes Papanicolaou pe baza biletului de trimitere eliberat de medicul specialist.
Daca nu aveti bilet de trimitere, pretul pentru testul Papanicolaou (mediu conventional) este de 54 lei, iar pentru testul Papanicolaou (mediu lichid) este de 80 lei.
Efectuarea acestei investigatii nu necesita programare.